placeholder135x180

Fremskridt og fattigdom

Udgivet i USA i 1879
Henry Georges store undersøgelse af årsagerne til fattigdommens vedvaren på trods af de tekniske fremskridt. George finder årsagen og angiver en løsning.

Læs Fremskridt og fattigdom

Samfundsspørgsmål

Udgivet i USA i 1883
En levende skildring af de forhold, Henry George har behandlet mere eksakt i Fremskridt og Fattigdom. En gammel bog – men fortsat aktuel!

Læs Samfundsspørgsmål

Beskyttelse eller frihandel

Udgivet i USA i 1886
En undersøgelse af toldspørgsmålet med særligt henblik på arbejdets kår. Er toldbeskyttelsen til gavn eller til skade for befolkningen som helhed?

Læs Beskyttelse eller frihandel

Arbejdets kår

Udgivet i USA i 1891
Et åbent brev til Pave Leo XIII, som i et hyrdebrev, Rerum Novarum, havde angrebet Henry Georges lære om alle menneskers lige ret til jorden. Henry George gendriver punkt for punkt pavens argumentation, og dette værk er en lille saglig lektion i nationaløkonomi.

Læs Arbejdets kår

Taler og artikler fra årene 1877-1894

Udgivet samlet på dansk i 1994
Fattigdom er en forbrydelse og andre essays er en samling af taler og artikler som alle omhandler fattigdom forårsaget af den private jordejendomsret. Men indgangsvinklen er forskellig, tilpasset det aktuelle publikum.

Læs Taler og artikler fra årene 1877-1894


Engelske værker

 

A Perplexed Philosopher

Udgivet i 1892
I Social Statics (1850) havde Herbert Spencer fordømt den private jordejendomsret, og Henry George så frem til at møde ham i London i 1881. George blev derfor overrasket over, at Spencer forsvarede den engelske regerings opførsel i Irland. Spencer bortforklarede senere offentligt sine meninger, hvilket fik Henry George til at skrive bogen A Perplexed Philosopher.

Læs A Perplexed Philosopher

The Irish Land Question

Udgivet i 1881
The Irish Land Question er ikke oversat til dansk! Titlen blev senere ændret til The Land Question for at illustrere at dette er et generelt problem.

Læs The Irish Land Question

Our Land and Land Policy

Udgivet i USA 1871
Our Land and Land Policy blev udgivet i 1871, og var Henry Georges første forsøg på at fremsætte sin økonomiske filosofi. George fortsatte arbejdet med udgivelsen af Fremskridt og Fattigdom.

Læs The Irish Land Question

 

Kilde: www.grundskyld.dk