EU og USA spærrer for frihandel

Anna de Klauman fra Landbrug & Fødevarer beskriver (Pol. 14/4) nødvendigheden af at indgå bilaterale handelsaftaler p.g.a. den manglende afslutning af WTO-forhandlingerne om en global frihandelsaftale. Men hun glemmer at nævne hvem, der er de hovedskyldige i, at Doha-runden, der lovede ulandene friere adgang til de rige landes markeder (ikke mindst på landbrugsområdet), ikke er afsluttet efter 10 år: Det er EU og USA.

Nu ser vi i Nordafrika, hvad det fører til af social uro og desperation, at man nægter disse lande adgang til at eksportere landbrugsvarer til bl.a. EU.

Landbrug og Fødevarer kunne passende påtage sig at påvirke sine søsterorganisationer i EU til at gå ind for en liberal handelspolitik i stedet for beskyttelse og subsidier. Når Landbrug og Fødevarer har besluttet at give 3 mio. kr. i partistøtte (formentlig til Venstre), kunne man også lade
falde et kritisk ord til dette parti, fordi det intet foretager sig for at fremme en frihandelspolitik i EU. Tværtimod taler partiets gruppeformand i EU-parlamentet Jens Rohde nu for agrarprotektionismen.

Nå, det er måske derfor, at Venstre får pengene?


Skriv en kommentar